Dhr. J.C. van Rees, een verdienstelijk kunstschilder, opende in juni 1916 een verfwinkel aan het Beverwijcksplein in Dordrecht. In de werkplaats in het Kromhout werden verven zelf geproduceerd en daarna verkocht in de winkel.

In 1931 kwam Dorus Holster bij Dhr. van Rees werken. Omdat Holster wel gevoel voor verf had en een uitstekend handelaar bleek, wilde hij graag voor zichzelf beginnen en heeft de verfzaak, door gebrek aan opvolging bij Dhr. van Rees, in 1952 overgenomen.

Vlak na de verbouwing in de jaren zestig

Meegroeiend met de naoorlogse opleving, werd 5 jaar later het pand ernaast aangekocht. Door de opkomst van kant-en-klare verf en lakken stopte Dorus met het zelf produceren van verf.
In 1954 kwam zoon Wim Holster in het bedrijf. Wim, een zeer getalenteerd muzikant, wilde liever de muziekwereld in, maar heeft op verzoek van zijn vader toch voor de verfwinkel gekozen. De eenmanszaak werd in 1979 omgezet in een VOF, met vader en zoon als firmanten.

Door de komst van de (handbediende) verfmengmachine’s was uitbreiding in 1969 noodzakelijk en werd het naastgelegen pand er bij getrokken en werd er een behang-afdeling geopend.

Een paar jaar later (in 1976) kwam Theo van Hal in de winkel werken, 2 jaar later gevolgd door Marcel Wolkenfelt. Beiden hebben zich door de jaren heen het adviseren en kleur maken eigen gemaakt. De op leeftijd geraakte Dorus Holster besloot in 1993 te stoppen en om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen, werd besloten Theo en Marcel in de VOF op te nemen.

Na de noodzakelijke funderingsverbouwing in 2007 trad Wim Holster terug en werken de twee huidige eigenaren met veel enthousiasme in een totaal gerenoveerde winkel, met de nieuwste computergestuurde verfmengmachine’s.

Na ruim 100 jaar is de verfspeciaalzaak nog altijd midden in Dordrecht gevestigd aan het Beverwijcksplein. In de tijd dat dit soort specialistische bedrijven verhuizen naar industrieterreinen buiten de stad, een unieke locatie en voor heel veel Dordtenaren op loop- of fietsafstand.

In 2016 is het bedrijf gehuldigd door de Gemeente Dordrecht voor hun 100 jarig bestaan.